Acarkent Doğa Koleji t-MBA Lise Öğrenci Meclisi tarafından düzenlenen “Bilim ve Sanat Haftası”nın ilk gününde tiyatro oyuncusu Sn. Sibel Tomaç ile belgesel yapımcısı Sn. Seda Dinçay Oğurtanı’yı okulumuzda ağırladık. Bizlere mesleki hayatları hakkında bilgi verdiler ve başarı hikayelerini anlatarak bizlere ilham verdiler.

Bu yoğun gündemli haftamızın ikinci gününde ise modacı/stilist Sn. Binnur Çaydaş’ı seminer konuğu olarak dinlemekten ve moda ile iş dünyası arasındaki bağlantılar hakkında bilgi sahibi olmaktan mutluluk duyduk.

Bilim ve Sanat Haftamızın üçüncü gününde ise gazeteci ve yazar Sn. İpek Çalışlar bizlere bilinmeyen yönleriyle Atatürk’ün özel yaşamı hakkında konferans verdi. Ardından, “Mustafa Kemal Atatürk Mücadelesi ve Özel Hayatı” isimli kitabını öğrencilerimiz için imzaladı. Aynı günde yine konuğumuz olan heykeltıraş Sn. Tülay Ekler ise sanat kulübü öğrencilerimiz ile birlikte firavun kil portresi çalışması yaptı.

Bilim ve sanat haftamızın 4. ve son günü olan 8 Mart Dünya kadınlar gününde ise ”Bilim ve Teknoloji’de Kadının Yeri” temalı Acarkent Doğa 3. Teknoloji Zirvesini gerçekleştirdik. Teknoloji zirvemizde seminer vermek üzere alanında lider konumdaki kadın yöneticilere yer verdik. Konuklarımız Akademisyen/Bilgisayar Mühendisi Sn. Didem Unat, IDC Türkiye Genel Müdürü Sn. Nevin Çizmecioğulları, Zyxel Türkiye Kanalı Sorumlusu Sn. Tuğba Şişik’i okulumuzda ağırlamaktan mutluluk duyduk. Yine aynı şekilde, seminerimizde konuşmacı olarak yer alan YGA (Young Guru Academy) pazarlama ve prodüksiyon sorumlusu Sn. Cansu Aykan ise bizlere önemli projeleri olan “Doğuya Bilim Seferberliği” hakkında bilgi verdi.t-MBA Lise Öğrenci meclisi olarak, tüm bu seminerler kapsamında gerçekleşen konferanslar ile, akademik eğitimin yanı sıra öğrencilerin yaratıcılık, eleştirel düşünme ve gözlem yapma becerilerini geliştirmeyi amaçladık.

  • Düşünen Düşünen Eleştirel ve yaratıcı fikirler ortaya koyabilir, sorunların farkında olarak üzerinde düşünebilir, mantıklı ve ahlaki çözümler üretebilir.
  • İlkeli İlkeli Hak, hukuk ve adaleti hayat felsefesi haline getirir, güvenilirdir ve dürüstçe davranışlar sergiler. Davranışlarının sorumluluğunu üstlenir.
  • Açık Fikirli Açık Fikirli Kendi değerlerini kaybetmeden diğer bireylerin kültür, görüş, değer ve geleneklerine saygı duyar. Yeniliklere açıktır. Sorunlara farklı açılardan bakıp bunu bir öğrenme fırsatı haline dönüştürür.
  • Cesaretli Cesaretli Çevresindeki farklılıkların ve hızlı değişimlerin sonuçları ile telaşlanmadan yüzleşebilir. Yeni rol, düşünce ve stratejileri araştırmak için kendine güveni tamdır, bağımsızlık ruhuna sahiptir. İnandığı değerleri cesurca ve rahatça savunur.
  • Dönüşümlü Düşünen Dönüşümlü Düşünen Ulusal ve uluslararası konularda araştırmalar yaparak elde ettiği bilgi birikimlerini, karşılaştığı durumları akıl ve vicdan süzgecinden geçirerek yorum yapabilme yeteneğine sahiptir.
  • Bilgili Bilgili Kendi güçlü ve zayıf yönlerinin farkında olarak bunu her türlü toplumsal etkileşimde değerlendiren ve buna göre yaşayan bireylerdir. Değişime açık yapısı nedeniyle sürekli gelişim gösterir.
  • Araştıran; Sorgulayan Araştıran; Sorgulayan Bilimsel araştırma yapabilir, ulaştığı bilgiyi kullanabilir, öğrenmekten zevk alır ve bunu hayatın bir parçası olarak görür.
  • İletişim Kurabilen İletişim Kurabilen Birden fazla dilde bilinçli bir şekilde fikir ve bilgi alıp bunları yorumlar. Özgüvenleri yüksek bir şekilde kendisini ifade eder ve iletişim kurabilir.
  • Duyarlı Duyarlı Diğer insanların ihtiyaçlarına karşı duyarlıdır, topluma yararlı işler yapmaktan zevk alır.
  • Dengeli Dengeli Fiziksel, duygusal ve zihinsel dengenin, bireysel huzurun öneminin bilincindedir.