Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı

Yurt dışı eğitim danışmanlığı birimimiz, üniversite eğitimlerine yurt dışında devam etmek isteyen öğrencilere ve ailelerine bu süreçte yardımcı olmaktadır. Dünya’da öğrenciler için  birçok eğitim olanağı bulunmaktadır. Bizim buradaki amacımız, bu binlerce seçeneğin arasından öğrencinin ilgi, beceri ve hedeflerine en uygun olan programa yerleşmesini sağlamaktır. Öğrencilerimize okul araştırması, karar aşaması ve başvuru süreçlerinin tamamlanması konularında rehberlik etmektedir.

9. sınıftan 11. sınıfa kadar yurtdışında eğitim görmek isteyen tüm öğrencilerimiz ve velileriyle bireysel görüşmeler yaparak geleceklerini planlamalarına yardımcı olmaktadır. Öğrenciler ve veliler İstanbul’da gerçekleşen Yurt Dışı Eğitim fuarlarından haberdar edilerek bu fuarlara yönlendirilmektedir.  Ayrıca uygun görülen üniversitelerin Türkiye ziyaretleri sırasında okulumuza gelerek üniversite tanıtım sunumları gerçekleştirmesi, öğrenci ve velileri bilgilendirmesi sağlanır. Yurt dışı eğitim danışmanımız 11. sınıf öğrencilerimizle düzenli görüşmeler yapmakta ve en uygun okulları belirlemektedir. 11. sınıfta alınması gereken sınavlar (TOEFL, IELTS, SAT, ACT vb.) için de yönlendirme yapılmaktadır.

İTÜ ETA Vakfı Acarkent Doğa Anadolu Lisesi SAT sınavlarına hazırlık niteliğinde olan PSAT sınavlarına yapmaya yetkilendirilmiş bir sınav merkezidir. Aynı zamanda British Council  tarafından yetkilendirilmiş bir IELTS sınav merkezidir ve öğrencilerimiz bu sınava okulumuzda girebilmektedir. 12. Sınıf öğrencilerimiz ile eğitim yılı başından itibaren hedef odaklı görüşmelerimiz devam eder, hazırlanması gereken başvuru dosyası Kasım ayına kadar tamamlanır ve öğrencilerin istedikleri üniversitelere gönderilir.

Başvuru Hazırlığı

Yurt dışında üniversiteye gidebilmek için öğrencilerin başvuru dosyası hazırlaması gerekmektedir. Bu başvuru dosyasının detaylı içeriği ülkeden ülkeye ve okuldan okula değişiklik gösterse de aşağıda belirtilen belgelerin çoğu üniversite tarafından istenmektedir.

  • Başvuru formu
  • İngilizce Yeterlik Sınav Sonucu (TOEFL veya IELTS )
  • SAT veya  ACT Sınav sonuçları (özellikle ABD ve Kanada için)
  • Akademik Referans Mektubu
  • Niyet Mektubu
  • Resmi okul notları (Transcript)- Öngörülen IB notları (IB Predicted Grades)
  • Özgeçmiş (CV)
    – Alınan ödüller
    – Okul dışı faaliyetler, sosyal etkinliklere katılım belgeleri
    – Gidilen yaz okulları

– Alınan sertifikalar

Yaz Okulları

Yaz okulları kişisel ve akademik gelişim için çok yararlı olmaktadır.

  • Hazırlık ve 9. sınıf öğrencilerimizi İngilizce becerilerini ilerletmek için dil okullarına,
  • sınıfı bitirdikten sonra IB eğitimi almayı düşünen öğrencilerimizi Pre-IB kurslarına,
  • sınıf öğrencilerimizi istedikleri bölümle ilgili ana dala giriş dersleri almalarını ve akademik olarak İngilizce kullanımını geliştirebilmelerini sağlayan (subject based) yaz okullarına, yönlendiriyoruz.

Bazı yaz okullarında üniversite seviyesinde dersler alınabilmekte ve bu dersler üniversitelerde saydırılabilmektedir.

Yaz okullarının sundukları programların çok çeşitli olması ve haliyle kalitelerinin de birbirinden farklı olması dikkat edilmesi gereken önemli hususlardandır. Buna bağlı olarak, yaz okulu başvuru şartları ve ücretleri de değişiklik göstermektedir. Son başvuru tarihleri genellikle ilkbahar dönemindedir, bu sebeple yaz okuluna gitme düşüncesi olan öğrencilerin Şubat ayından itibaren Yurtdışı Eğitim Danışmanı ile görüşmesi gerekmektedir.

Daha fazla bilgi için yurt dışı eğitim danışmanımızla (aybers.soycan@dogakoleji.k12.tr)  irtibata geçebilirsiniz.

  • Düşünen Düşünen Eleştirel ve yaratıcı fikirler ortaya koyabilir, sorunların farkında olarak üzerinde düşünebilir, mantıklı ve ahlaki çözümler üretebilir.
  • İlkeli İlkeli Hak, hukuk ve adaleti hayat felsefesi haline getirir, güvenilirdir ve dürüstçe davranışlar sergiler. Davranışlarının sorumluluğunu üstlenir.
  • Açık Fikirli Açık Fikirli Kendi değerlerini kaybetmeden diğer bireylerin kültür, görüş, değer ve geleneklerine saygı duyar. Yeniliklere açıktır. Sorunlara farklı açılardan bakıp bunu bir öğrenme fırsatı haline dönüştürür.
  • Cesaretli Cesaretli Çevresindeki farklılıkların ve hızlı değişimlerin sonuçları ile telaşlanmadan yüzleşebilir. Yeni rol, düşünce ve stratejileri araştırmak için kendine güveni tamdır, bağımsızlık ruhuna sahiptir. İnandığı değerleri cesurca ve rahatça savunur.
  • Dönüşümlü Düşünen Dönüşümlü Düşünen Ulusal ve uluslararası konularda araştırmalar yaparak elde ettiği bilgi birikimlerini, karşılaştığı durumları akıl ve vicdan süzgecinden geçirerek yorum yapabilme yeteneğine sahiptir.
  • Bilgili Bilgili Kendi güçlü ve zayıf yönlerinin farkında olarak bunu her türlü toplumsal etkileşimde değerlendiren ve buna göre yaşayan bireylerdir. Değişime açık yapısı nedeniyle sürekli gelişim gösterir.
  • Araştıran; Sorgulayan Araştıran; Sorgulayan Bilimsel araştırma yapabilir, ulaştığı bilgiyi kullanabilir, öğrenmekten zevk alır ve bunu hayatın bir parçası olarak görür.
  • İletişim Kurabilen İletişim Kurabilen Birden fazla dilde bilinçli bir şekilde fikir ve bilgi alıp bunları yorumlar. Özgüvenleri yüksek bir şekilde kendisini ifade eder ve iletişim kurabilir.
  • Duyarlı Duyarlı Diğer insanların ihtiyaçlarına karşı duyarlıdır, topluma yararlı işler yapmaktan zevk alır.
  • Dengeli Dengeli Fiziksel, duygusal ve zihinsel dengenin, bireysel huzurun öneminin bilincindedir.