Uluslararası pek çok başarıya imza atan Acarkent Doğa Anadolu Lisesi öğrencileri 2016-2017 dönemine de başarılarla dolu bir başlangıç yaptı. Dönemin başından itibaren güzel sonuçlar elde etmeye devam ediyor.

IB öğrencilerimizden Alperen Yaşar girmiş olduğu IELTS sınavında 7,5 alıp sonrasında 800 üzerinden değerlendirilen SAT Subject Matematik ve Fizik sınavlarından 800 tam puan yaparak büyük bir başarıya imza attı ve Amerika’da birçok üniversiteden burs almaya hak kazandı. Ayrıca dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan MIT’den ön mülakat teklifi aldı.

Yenilenen SAT artık 1600 üzerinden notlandırılıyor ve öğrencimiz Melike Zeynep Sönmez 1300 alarak Amerika’da prestijli üniversitelere başvuru hakkı ve kabul alma şansını yakalamış oldu.

IB öğrencilerimiz uluslararası sınavlardan biri olan IELTS’de başarılı skorlar almayada devam ediyorlar. Okulda İngilizce öğretmenlerimizin verdiği etüdlerle desteklenen öğrencilerimizden ikisi 9 üzerinden 7,5, bir öğrencimiz ise 8,5 skorunu alarak büyük bir başarı elde etmiş oldular. 4 aşamadan oluşan (dinleme, okuma, yazma ve konuşma) bu sınavda okuma bölümünden 9.0 üzerinden 9.0, dinleme ve konuşma bölümlerinden 8,5 alan öğrencilerimiz İngilizce yeterliliklerini kanıtlamış oldular.

Geçen yıldan evrak hazırlıklarını tamamladığımız 2 öğrencimiz üniversitelerden ön kabullerini almaya başladılar. Ece Simla Yenihayat University of Exeter ve University of Manchaster’dan Business and Management, IB öğrencimiz Melis Ayuğur Newcastle University’den Biomedical Science bölümü için kabullerini aldılar.

Uluslararası eğitime verdiği önemi yıl içerisinde yapmış olduğu etkinlikler ve fuarlarla destekleyen Acarkent Doğa Anadolu Lisesi, 7 Ekim’de Kanada’nın prestijli üniversitelerinden University of Guelph ve University of Waterloo’yu öğrencilerimizle buluşturdu. British Council’ dan gelen yetkilimiz Semra Yalçın öğrencilerimize İngiltere’de yaşam ve eğitim hakkında bir seminer verdi.2 Kasım’da yaptığımız fuarda ise İngiltere’nin önde gelen üniversitelerinden University of Southampton, University of Warwick, East Anglia University, City London University ve üniversitelerin hazırlık sınıflarına kabulü sağlayan kurum INTO okulumuzda öğrencilerimizle giriş şartları ve yurtdışında üniversite okumanın avantajları üzerine konuştular.

Doğa Koleji Acarkent Kampüsü IB Lisesi’nden 2015-2016’da mezun olan 34 öğrencinin 17’si dünyada ilk 500’de yer alan üniversitelere kabul edildi.

ÖĞRENCİ ADI / ÜNİVERSİTE – BÖLÜM

  1. ATAKAN ÇOLAK / UK-UNIVERSITY OF BRISTOL- COMPUTER SCIENCE
  2. BÜŞRA NUR YILMAZ / UK-KINGS COLLEGE LONDON- LAW
  3. HÜSEYİN KAÇAN / ITALY-UNIVERSITY OF PISA HISTORY- SOCIOLOGY
  4. İZEM ERPEK / ITALY-TOR VERGATA UNI.- BIOMEDICAL SCIENCE
  5. ALPER ŞEKERCİ / CANADA-UNIVERSITY OF BRITISH COLUMBIA (UBC) -GAME DEVELOPMENT
  6. İREM ÖZAYCAN / ITALY-Università Cattolica del Sacro – BUSINESS
  7. LARA GÖRK / ITALY-Università Cattolica del Sacro – BUSINESS
  8. YUSUF ALP YOSMAOĞLU / ITALY- Università Cattolica del Sacro – BUSINESS
  9. FIRAT PİRALOĞLU / ITALY-Università Cattolica del Sacro – BUSINESS
  10. MELİS ÖZBEK / CANADA-GUELPH UNIVERSITY – BUSINESS
  11. LARA KABADAYI / USA-PRATT UNIVERSITY – ARCHITECTURE
  12. RANA ÖZTÜRK / UK-ROYAL VETERINARY COLLEGE – VETERINARY
  13. CEM DUMANKAYA / ITALY-NABA – INTERIOR DESIGN
  14. ALİCAN MERT / UK-GREENWICH UNIVERSITY – BUSINESS
  15. DOĞUKAN ÖZLÜ / UK-GREENWICH UNIVERSITY – BUSINESS
  16. CAN TENER / UK-GREENWICH UNIVERSITY – BUSINES
  17. MEHMET BERK SOFUGİL / SIRBIA-UNIVERSITY OF BELGRADE- MEDICINE
  • Düşünen Düşünen Eleştirel ve yaratıcı fikirler ortaya koyabilir, sorunların farkında olarak üzerinde düşünebilir, mantıklı ve ahlaki çözümler üretebilir.
  • İlkeli İlkeli Hak, hukuk ve adaleti hayat felsefesi haline getirir, güvenilirdir ve dürüstçe davranışlar sergiler. Davranışlarının sorumluluğunu üstlenir.
  • Açık Fikirli Açık Fikirli Kendi değerlerini kaybetmeden diğer bireylerin kültür, görüş, değer ve geleneklerine saygı duyar. Yeniliklere açıktır. Sorunlara farklı açılardan bakıp bunu bir öğrenme fırsatı haline dönüştürür.
  • Cesaretli Cesaretli Çevresindeki farklılıkların ve hızlı değişimlerin sonuçları ile telaşlanmadan yüzleşebilir. Yeni rol, düşünce ve stratejileri araştırmak için kendine güveni tamdır, bağımsızlık ruhuna sahiptir. İnandığı değerleri cesurca ve rahatça savunur.
  • Dönüşümlü Düşünen Dönüşümlü Düşünen Ulusal ve uluslararası konularda araştırmalar yaparak elde ettiği bilgi birikimlerini, karşılaştığı durumları akıl ve vicdan süzgecinden geçirerek yorum yapabilme yeteneğine sahiptir.
  • Bilgili Bilgili Kendi güçlü ve zayıf yönlerinin farkında olarak bunu her türlü toplumsal etkileşimde değerlendiren ve buna göre yaşayan bireylerdir. Değişime açık yapısı nedeniyle sürekli gelişim gösterir.
  • Araştıran; Sorgulayan Araştıran; Sorgulayan Bilimsel araştırma yapabilir, ulaştığı bilgiyi kullanabilir, öğrenmekten zevk alır ve bunu hayatın bir parçası olarak görür.
  • İletişim Kurabilen İletişim Kurabilen Birden fazla dilde bilinçli bir şekilde fikir ve bilgi alıp bunları yorumlar. Özgüvenleri yüksek bir şekilde kendisini ifade eder ve iletişim kurabilir.
  • Duyarlı Duyarlı Diğer insanların ihtiyaçlarına karşı duyarlıdır, topluma yararlı işler yapmaktan zevk alır.
  • Dengeli Dengeli Fiziksel, duygusal ve zihinsel dengenin, bireysel huzurun öneminin bilincindedir.